Back To Top

The Red Corner

Een dag als Lead Developer bij The Red Corner in Breda

Lead Developer worden bij The Red Corner betekent verantwoordelijkheid nemen en écht bijdragen aan een ambitieuze & groeiende organisatie. We vertellen je graag in detail wat jij als Lead Developer betekent voor The Red Corner en hoe je dag er uitziet.

8:30 — Je stapt binnen in onze Breda Office

Je voelt je goed, je hebt er zin in. Een dag bij The Red Corner start in ons kantoor in de oude bierbrouwerij van Oranjeboom. Een historisch pand met moderne invulling, een plek waar creativiteit tot z’n recht komt. Je begroet het team en neemt rustig je plan door voor de komende dag, je hebt tenslotte een mooi gevulde agenda.

9:00 — Daily standup, met je eigen team

Als iedereen er klaar voor is, start de standup. Het team komt samen en bespreekt de belangrijkste taken voor de dag. Jij stelt nog een paar belangrijke inhoudelijke vragen en iedereen is good-to-go.

10:00 — Presentatie van een nieuw product voor die belangrijke klant

Samen met een account manager en een designer ga je naar een klant in Tilburg. Je weet het zeker, je hebt er alles aan gedaan en bent trots op het product. Jouw team gebruikt het Craft CMS icm. een React Frontend en je bent zeker dat het staat als een huis. Je bent in de lead, je denkt mee met de klant en staat voor 100% achter het eindresultaat van jouw projectteam. Het enthousiasme van de klant geeft jou en je team de dubbele drive om vandaag ook voor andere klanten optimaal te presteren.

11:30 — Het uitdenken van een test-gedreven webservice voor één van onze eigen startups

Je komt terug op kantoor en daar staat de uitdaging. Je gaat met het team de account service uitbreiden in een webservice ontwikkeld met Node.js & MongoDB. Je maakt een beknopt technisch ontwerp, precies genoeg informatie om van start te gaan. Je bedenkt een pragmatische oplossing waardoor je minder tijd nodig hebt om aan de business case te voldoen.
Je brieft nog een keer jouw team. Je legt in duidelijke taal uit hoe je het testen in Mocha.js voor je ziet bij deze use-case. Je team begrijpt je en start direct vol energie.

12:30 — Een vers bereide en welverdiende lunch

That’s it, je hebt veel succes behaald deze ochtend en hebt ondertussen aardig trek. Je gaat naar de lunchtafel of zoekt een plekje aan de bar. Er staan heerlijke salades en belegde broodjes voor je klaar. Je praat bij met je collega’s. Developers, online marketeers, creatieven, je vindt ze hier allemaal. Na het eten loop je gezellig een rondje met je collega’s om nog even je gedachten te verzetten. Je komt terug met frisse energie.

13:30 — Aan de slag! Je implementeert de nieuwe subscription calendar in React Native voor een nieuwe klant

Je bent je passie voor techniek nooit verloren en werkt zelf ook mee in jouw team. Je gaat samen met je collega aan de slag om een nieuwe functionaliteit te ontwikkelen: de subscription calendar. Een module waarbij een eindgebruiker kan kiezen wanneer hij of zij een terugkerende bestelling ontvangt. Je opent VScode en bent enthousiast weer eens JavaScript te gebruiken, zeker met ES2018, je hebt een nieuwe feature gezien en kan niet wachten deze uit te proberen.

15:00 — Pair programming om je collega te helpen met dat lastige probleem, je vertelt hoe het anders kan

Je collega heeft net In-app purchases geïmplementeerd en de release naar de Apple AppStore ingezet. Helaas! Via support komt een melding binnen dat een gebruiker met iPhone 6 de aankoop niet kan voltooien. Je gaat naast je collega zitten en bekijkt samen het probleem. Je helpt hem/haar zelf na te denken over het probleem en kijkt samen naar een oplossing. Na het verwerken van de oplossing beoordeel jij de pull request en keurt deze goed. Top.

17:00 — Je sluit de dag af, belt nog even een klant met een korte update en bekijkt je taken voor morgen

Je dag zat vol uitdaging en nieuwe indrukken. Nu is het tijd kort terug te kijken naar de afgelopen dag en te inventariseren waar morgen de focus komt te liggen. Je stelt duidelijke doelen voor de komende dag zodat je zeker weet dat je er het meeste uithaalt.

Wanneer start jouw dag als Lead Developer bij The Red Corner?

The Red Corner is een jong en zeer ambitieus bedrijf met een passie voor innoverende technieken als React & Node.js. Wij van TRC worden graag jouw nieuwe collega’s. Bij ons werk je in een bedrijf met duidelijke visie, waarin iedereen iets betekent en waarde bijdraagt! Ons team bestaat uit gedreven professionals met ondernemersmentaliteit. Samen bouwen we vol passie aan de toekomst van onze klanten en aan de toekomst van onszelf. We are in it to win it!
Solliciteer direct hier of stuur een WhatsApp bericht naar 06–48 41 89 77