Back To Top

The Red Corner

Twee keer zo snel een waardige app ontwikkelen met React Native

React Native, wat is dat dan?

Al jaren probeert menig tech bedrijf het huidige stramien te doorbreken als het aankomt op het bouwen van mobile apps. Voor elk platform moet de code opnieuw geschreven te worden. Veel partijen hebben geprobeerd één oplossing te bieden voor alle platforms: iOS & Android. Bekende oplossingen zijn: Xamarin, Appcelerator en Ionic. Elk van deze tools heeft zijn voor- en nadelen. Maar geen enkele tool was een goed alternatief tov. de ontwikkel platforms die aangeboden worden door Apple en Google.

Facebook introduceerde in maart 2013 het framework React: een nieuwe manier om websites te bouwen. Dit zette de wereld op z’n kop, elke grote corporate liet de bestaande techniek vallen en ging over op React. Met datzelfde React is het sinds 2015 mogelijk om Native apps te bouwen. Maar dan geen web variant maar een volledig native versie. Mét de performance en look & feel die je gewend bent van native apps.

Een groot deel van de instagram app gebruikt al React Native

De juiste combinatie van ontwikkelsnelheid en kwaliteit.

Dit in tegenstelling tot volledige Hybrid en Native ontwikkeling. React native maakt het mogelijk om in één programmeertaal (JavaScript) apps te schrijven. Deze JavaScript apps maken onder de motorkap gebruik van de native elementen om dezelfde ervaring te bieden die gebruikers gewend zijn. Dit is als het ware een schil die alle platforms netjes samenvoegt.

Hoe React Native zo snel is opgegroeid tot een waardig ontwikkel platform

React Native bestaat pas sinds 2015 maar neemt ervaring mee van alle eerder ontwikkelde platforms. Je kunt stellen dat React Native is geïnspireerd door hetgeen dat voorgangers niet konden bereiken. Combineer dit met de expertise van het Facebook Engineering team en je hebt een gouden mix. Doordat React al een groot publiek heeft opgebouwd, kon React Native snel groeien en innoveren. Dat zorgt ervoor dat bedrijven als AirBnB, Artsy en Instagram ondertussen al een groot deel van hun apps in React Native hebben geschreven.

Zijn er ook nadelen, hoor ik je vragen?

Ja, er zijn ook een aantal nadelen van het gebruik van React Native. Deze zijn hieronder opgesomd.

  1. React Native is nog relatief nieuw, een commitment maken naar een platform als deze heeft invloed op je gehele app ecosysteem. React Native is here to stay, maar het is nog niet zo lang aanwezig als de alternatieven.
  2. React Native heeft een kleine toegevoegde laadtijd bij het opstarten van de app. Dit gaat om maximaal twee seconde en dit is vaak te verhelpen met het juist inrichten van de app.
  3. React Native is, zoals eerder beschreven, een schil om native code. Dat betekent dat nadat Apple of Google functionaliteiten vrijgeeft, iemand daar een schil van moet ontwikkelen in React Native. Indien je nieuwe functionaliteiten van Apple of Google meteen wil gebruiken, kun je ervoor kiezen deze componenten als native code aan je app toe te voegen.

Jouw bestaande app twee keer zo snel doorontwikkelen?

Tuurlijk, hergebruik je bestaande app en ontwikkel vanaf nu twee keer zo snel.  Je kunt React Native gebruiken in samenwerking met bestaande native code en vice versa. Dit betekend dat jouw bestaande apps niet opnieuw ontwikkeld hoeven te worden. Je kunt vanaf vandaag React componenten toevoegen en verliest hierbij dus geen tijd. Een win-win situatie, als je het ons vraagt.

Neem contact met ons op om te kijken hoe jij ook kan profiteren van React Native.